Ga naar content
Terug naar SLBdiensten
  • Speciale onderwijsprijzen
  • Eenvoudig bestellen
  • Downloads direct beschikbaar

Met intern geheugen wordt het geheugen bedoeld dat zich op het moederbord bevindt. Dit wordt aangeduid met RAM, dat staat voor Random Access Memory; ook wel het werkgeheugen genoemd. Het intern geheugen kun je zien als de eerste ‘laag’ van geheugen, het gedeelte dat het snelst is dus het eerst beschikbaar is voor gebruik. De hoeveelheid aan geheugen wordt uitgedrukt in GB (gigabytes).

In dit intern geheugen slaat je computer het besturingssysteem, bijvoorbeeld Windows 10 of Mac OS Montain Lion, en andere programma’s die je gebruikt tijdelijk op. Je kunt hierdoor snel bij je gegevens en het zorgt ervoor dat je computer soepel draait. Over het algemeen kun je stellen: hoe meer werkgeheugen je op je laptop hebt, hoe sneller je werkt. Tegelijkertijd is het ook vaak niet nodig om heel veel (duur) werkgeheugen op je laptop te hebben, dat is zonde van je geld. Het ligt er helemaal aan waarvoor je je laptop wilt gebruiken.

4GB

Als je alleen wilt surfen, e-mailen en gebruik wilt maken van het Office-pakket voor het maken van je huiswerk, dan heb je aan 4GB voldoende.

8GB

Als je surfen, e-mailen en tekstverwerken tegelijkertijd wilt doen en snel wilt schakelen dan is 8GB aan te raden. Ook als je houdt van gamen en foto’s bewerken dan raden we 8GB aan om relaxed te kunnen werken.

16GB

Wil je geavanceerde games spelen of video’s bewerken? Kies dan voor 16GB intern geheugen.

32GB

Voor de echte heavy user raden we 32GB aan. 32GB is perfect voor iemand die gamet, tegelijkertijd streamt, meerdere tabbladen open heeft staan en ook nog een virtueel systeem op zijn laptop draait.

Uitbreiden van je intern geheugen

Vind je je computer te traag, dan is het soms mogelijk om zelf het aantal GB’s in je interne geheugen te upgraden. Let hierbij wel op het maximum aantal GB’s dat het moederbord aan kan.