Ga naar content
Terug naar SLBdiensten
  • Speciale onderwijsprijzen
  • Eenvoudig bestellen
  • Downloads direct beschikbaar

Er bestaan veel misverstanden over wat een refurbished toestel precies is, hoe betrouwbaar deze toestellen zijn en hoe de prijs-kwaliteit zich verhoudt. Wij scheppen graag wat duidelijkheid over de volgende punten:

Er bestaan geen verschillen tussen een refurbished toestel en een tweedehands toestel

Fabel. Een refurbished toestel is volledig gereviseerd. Dat betekent dat het apparaat wordt gekeurd op een aantal aspecten en waar nodig wordt voorzien van nieuwe onderdelen. Dit gebeurt niet bij tweedehands toestellen. Deze worden namelijk doorverkocht zonder dat er eerst een check wordt gedaan op onderdelen.

Een refurbished device wordt gecontroleerd op meer dan vijftig punten

Feit. De software én de hardware wordt gecontroleerd, de software geüpdatet en het toestel gecontroleerd op stof- en vochtsporen. Daarnaast wordt het toestel gecheckt op onderdelen. Niet-originele onderdelen worden direct vervangen en het toestel krijgt altijd een goedwerkende batterij.

Een refurbished telefoon heeft altijd beschadigingen

Fabel. Afhankelijk van de gradatie die je aanschaft, zijn de toestellen met keurmerk ‘als nieuw’ vrij van krassen en beschadigingen.

Een refurbished toestel is een stuk goedkoper dan een nieuwe

Feit. Refurbished artikelen hebben een aantrekkelijke prijs en zijn minimaal 15 procent goedkoper. Daarnaast verdien jij als consument zelfs nog wat extra aan je oude toestel. Bij veel aanbieders heb je namelijk de mogelijkheid om je oude toestel in te ruilen.

Er zit geen garantie op refurbished toestellen

Fabel. Bij de meeste aanbieders van refurbished toestellen krijgen gebruikers twee jaar garantie. Dit is hetzelfde als wanneer je een nieuw toestel koopt. De toestellen krijgen altijd een goedwerkende batterij en een software-update, zodat gebruikers de zekerheid hebben dat hun toestel perfect in orde is.

Refurbished is een slim alternatief voor nieuw

Feit. Niet alleen de prijs van deze toestellen is veel lager, ook zit je niet vast aan een abonnement. Plus een bijkomend voordeel: een refurbished toestel is een milieuvriendelijke keuze, aangezien er tot wel 30 miljoen mobiele apparaten ongebruikt in de kast liggen.