Ga naar content
Terug naar SLBdiensten
  • Speciale onderwijsprijzen
  • Eenvoudig bestellen
  • Downloads direct beschikbaar

We delen steeds meer informatie over onszelf op het web. Vaak gebeurt dit onbewust. Bijvoorbeeld wanneer je een online aankoop doet of een persoonlijk profiel aanmaakt op social media of een app.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft er wel voor gezorgd dat je privacy beter beschermd is. Toch komen er in toenemende mate (digitale) bedreigingen voor. Het is daarom van groot belang dat je zorgvuldig omgaat met het online uitwisselen van persoonlijke gegevens.

De eerste stap om je identiteit te bewaken, is de aankoop van een antivirus-programma. Deze programma’s zijn actief zonder dat je het merkt en controleren elke keer welke informatie van je wordt gevraagd. Het geeft een melding wanneer je een potentieel gevaarlijke website wilt bezoeken.

Naast een antivirus zijn er ook een aantal belangrijke stappen die je zelf kan ondernemen om je online privacy te beschermen.

  1. Log jezelf altijd uit bij je e-mailbox en social media. Dit is extra belangrijk als je hebt gewerkt op een openbare device.
  2. Klik nooit op links in mailtjes die je krijgt waarin wordt gevraagd om persoonlijke informatie zoals bankgegevens of paspoortgegevens.
  3. Wijzig je wachtwoord eens in de zoveel tijd en gebruik niet voor al jouw kanalen hetzelfde wachtwoord.
  4. Zorg dat je nooit persoonlijke informatie verstrekt als je op een openbaar Wifi werkt.
  5. Nog beter, gebruik een openbaar Wifi alleen met een VPN-verbinding.